Voorpagina

DE AVOND VAN MOHAMMED

Beeld: Reza Abedini

Verrassende en nuchtere avond over de profeet Mohammed, met bijdragen van een bonte verzameling gasten uit wetenschap en kunst o.l.v. islamoloog Hatice Kurşun.

Umar Ryad, universitair docent moderne geschiedenis van de islam aan de Universiteit Leiden, staat stil bij de historische en religieuze figuur Mohammed. Farhad Foroutanian, cartoonist van o.a. Rotterdams Dagblad en Vrij Nederland, laat zijn licht schijnen over cartoons in de islamitische wereld. Hij zal ter plekke, live een cartoon tekenen.

En componist en ud-speler Mehmet Polat speelt voor ons misschien wel het oudste lied uit de islamitische cultuur: tala’ al badru ‘aleyna, ‘de volle maan verschijnt over ons’. Volgens de islamitische traditie werd dit lied door de inwoners van Medina gezongen toen Mohammed in 622 in Medina arriveerde; met dit lied heetten ze de profeet welkom in hun stad.

Website

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!