Voorpagina

Debat Islamisperceptie

Dat de islam in de media door publieke figuren wordt gekoppeld aan terrorisme, intolerantie, onderdrukking en ongelijkheid is ongetwijfeld niemand ontgaan. De vraag is echter: wat is het aandeel van moslims zelf in deze misperceptie van de Islam?

In een debat georganiseerd door studentenverenging IQRA zal de zelfreflectie van de moslim centraal staan. Marianne Vorthoren senior beleids- en communicatiemedewerker bij SPIOR zal de avond aftrappen met een beschouwing over haar bevindingen aangaande deze misperceptie. Achtereenvolgens zal het debat plaatsvinden, waarbij Umar Mirza mede bekend van Wijblijvenhier.nl en Minhaj-ul-Quran het geheel zal leiden.

Samen zullen we in dialoog gaan over de misperceptie van de islam en de eigen verantwoordelijkheid van de moslim daarin. Wij zullen vragen behandelen als: hoe denk jij over individuen die spreken over islamitische zaken waar ze geen couscous van hebben gegeten? Hoe hoog is jouw incasseringsvermogen wat betreft kritiek? En hoe ga jij om met vragen over de islam van niet-moslims?

Wees erbij en debatteer mee over deze zaken die allemaal effect hebben op de huidige moslimgemeenschap in Nederland.

Kom dus naar dit debat en discussieer, reflecteer  en denk mee over jouw eigen bijdrage om een juiste perceptie van islam te bewerkstelligen.

Praktische informatie:
Erasmus Universiteit
Gebouw C, Zaal – CB-017

Inloop 18:00
Begin  18:30
Einde   20:30

Voor meer informatie kunt u met ons contact opnemen via ons contactformulier.

We hopen u van harte te mogen verwelkomen op 1 maart.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!