Voorpagina

Geneeswijzen van Profeet Mohammed (saw)

Zoals vorige week al aangekondigd organiseert SV Avicenna a.s. woensdag 1 februari een lezing over de geneeswijzen van de Profeet van de Islam.  Wel willen we jullie graag op de hoogte stellen van het feit dat de lezing door omstandigheden niet meer op het ErasmusMC zal plaatsvinden, maar in het auditorium van Hogeschool InHolland Rotterdam.  We zijn in samenwerking aangegaan met een nieuwe studentenvereniging, namelijk: MSV Dunya, gevestigd op InHolland Rotterdam
Het onderwerp van de lezing zal zijn: De geneeswijzen van de Profeet(saw) en de hedendaagse relevantie ervan. Dit is een lezing die toegankelijk is voor iedereen, dus ook voor mensen die geen medische achtergrond hebben.

Heb je altijd willen weten welke geneeswijzen onze Profeet(saw) erop nahield dan is dit je kans! Over de genezing van ziekten heeft de Profeet (saw) gezegd: “Allah heeft geen enkele ziekte neergezonden (zonder) dat hij daar ook een genezing voor heeft neergezonden” (overgeleverd door Abu Hurairah). De lezing zal worden gehouden door Dr. Mohammed Ghaly, hoogleraar Islamitische Theologie aan de Universiteit van Leiden.

Tijdens de lezing zal dr. Ghaly onder andere de geneeswijzen van de profeet bespreken, maar er zal ook een blik geworpen worden op de input van eerdere profeten. Vervolgens zal het tijdens deze lezing gaan over de invloed die de islamitische geneeskunde had op de samenleving en de verdere ontwikkeling in de geneeskunde. Zowel in de Koran als in de Soenna is er veel te vinden over preventie en genezing van ziekten van zowel het lichaam als de geest, dus uiteraard zullen vooral deze bronnen centraal staan gedurende de lezing.

Ten slotte zal de verhouding van de profetische geneeskundige behandelingen tot de moderne geneeskunde aan bod komen. Natuurlijk zal het publiek aan het eind van de lezing de mogelijkheid krijgen om vragen te stellen over dit onderwerp.

Kortom:

Wat: Geneeswijzen van de Profeet Mohamed (saw) en de hedendaagse relevantie ervan
Wanneer: Woensdag 1 februari 2011 om 17:30
Waar: Auditorium, Hogeschool Inholland Rotterdam
Posthumalaan 90
3072 AG Rotterdam
De locatie is op loopafstand vanaf  metrostation Wilhelminaplein

Entree: Gratis

Graag willen we jullie er ook aan herinneren dat aanmelding via info@avicenna.nl verplicht is!

We hopen jullie insha’Allah te mogen verwelkomen op de lezing!

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!