Voorpagina

In gesprek met Haroon Ullah: Hoe word je een terrorist?

Maandag 20 oktober 20.30 uur, Centrale Bibliotheek te Den Haag

Sheila Sitalsing in gesprek met Haroon Ullah

De Pakistaanse Amerikaan Haroon Ullah is expert op het gebied van politiek geweld en extremisme. Voor zijn roman The Bargain from the Bazaar is hij naar Pakistan gereisd en volgde daar een gezin met meerdere zonen, onder wie een arts, een ondernemer, een romanticus en een terrorist in wording. Wat maakt dat de een terrorist wordt en de ander niet?

De afgelopen jaren houdt de angst voor terrorisme de wereld in haar greep. Wereldwijd zijn de effecten van terrorismebestrijding voelbaar, en ook in ons land maakt men zich zorgen over de gevolgen van de toenemende radicalisering onder jongeren. Maar zijn jongeren wel zoveel radicaler dan vroeger? Of wordt er sinds 9/11 anders gekeken naar wat vroeger als een vorm van idealisme of avontuurlijke betrokkenheid bij een strijd in een ander land werd gezien? Vanuit het verre Pakistan zoemen we met Haroon Ullah in op de vraag van radicalisering wereldwijd.

Schrijver, diplomaat en wetenschapper Haroon Ullah wordt geïnterviewd door Sheila Sitalsing, voormalig chef van de economieredactie en politiek redacteur bij de Volkskrant. Tegenwoordig is ze columniste voor o.a. de Volkskrant en Elsevier. Haar columns getuigen van een analytische blik en scherpzinnig commentaar.

Voertaal Engels. Boekverkoop door Paagman bookshop in de zaal.

Deze avond is georganiseerd door Writers Unlimited in samenwerking met Bibliotheek Den Haag en Wijblijvenhier.nl.

Centrale Bibliotheek, Studio B (eerste verdieping), Spui 68, Den Haag.
Toegang: € 10, – voor leden van Bibliotheek Den Haag en
€ 6, – voor CJP, studenten, klanten met Paagman-aankoopbon en Ooievaarspas.
Kaarten te koop aan de zaal. Reserveren aanbevolen: www.writersunlimited.nl

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!