Voorpagina

Groene moslims houden Waddentocht

Heb je ook zin om lopend de zee over te steken? Kom mee! Groene Moslims Waddentocht

Salaam alaykum,

Wil jij wat betekenen voor je medeschepselen en ben je een enthousiaste wandelaar, natuurliefhebber of heb je gewoon zin in een bijzonder avontuur? Geef je op voor de Groene Moslims Waddentocht, een tocht door een uniek natuurlandschap.

Groene Moslims organiseert samen met Wijblijvenhier.nl deze tocht op donderdag 17 mei (Hemelvaartsdag). Iedereen met een goede conditie, veel enthousiasme en doorzettingsvermogen kan meegaan. Deelnemers laten zich sponsoren om fondsen te werven voor dit Groene Moslims-doel: een kritische en geïnformeerde moslimconsument. Met dit geld willen wij een project financieren om moslims beter te informeren over halal en verantwoord consumeren.

De tocht bestaat uit een oversteek naar Schiermonnikoog en duurt in totaal ongeveer 6 uur. Af en toe wordt het doorzetten, maar het landschap is de moeite meer dan waard: dit prachtige getijdenlandschap, met zijn rust en weidsheid, staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Durf je samen met ons deze oversteek te maken, een oversteek naar een groene toekomst?

Kom mee, haal geld op en geniet!

Ben je enthousiast over het idee, maar ben je zelf niet in de gelegenheid om mee te gaan? Zoek dan iemand die voor jou kan lopen en voor wie jij de sponsoring regelt. Zo vorm je samen een sponsor-team.

Meer informatieAanmelden

Volg Wij Blijven Hier! ook op Twitter 

7 Reacties op Groene moslims houden Waddentocht

 1. avatar isho says:

  hahhaha…lijkt me wel leuk zo veel truttigheid

 2. avatar senga says:

  nou ja.. ik ben geen moslim, dus dan houdt het op he?

 3. avatar Nehirr says:

  Geweldig initiatief om het woord bij de daad te voegen !

 4. avatar Fevziye Sahin says:

  Lijkt me vreemd dat het zou ophouden als je geen moslim bent… het wordt georganiseerd door ‘Groene moslim’ maar zie nergens staan dat men vraagt om je geloofsovertuiging. ‘Iedereen met een goede conditie, veel enthousiasme en doorzettingsvermogen kan meegaan.’

 5. avatar senga says:

  het doel is als volgt: “een kritische en geïnformeerde moslimconsument Met dit geld willen wij een project financieren om moslims beter te informeren over halal en verantwoord consumeren.”.

  En als ik op de site van de organisatie kijk, komt daar nog bij:

  “Daarom is het volgende initiatief gestart:
  Wie: hoopvolle en geëngageerde moslims die actief zijn om het verbod op halal te voorkomen en om de halalmarkt eerlijk en gezond te helpen maken;
  Wat: een moslimconsumenten-organisatie beginnen die professioneel, integer, betrokken, laagdrempelig, informatief en krachtig is;
  Hoe: een onafhankelijke vereniging met directe inspraak om de vrijheid en de belangen van de Nederlandse moslims te beschermen en te bevorderen.”

  Ik blijf dus maar bij mijn eerste reactie in dit topic… En voeg daarbij toe dat ik tegen de religieuze slacht ben en dus niets heb met dit initiatief.

 6. avatar You On A Gin says:

  Voor zover ik weet komt er helemaal geen verbod op halal slachten (en gelukkig maar), doch eerder op het onverdoofd slachten-aspect.
  Voor zover ik weet zijn het enkel de hardliners binnen de joodse- en islamitische gemeenschappen die bezwaar aantekenen tegen een gebod op verdoofd slachten (als het ware).

  Zelfs als trouw PvdD stemmer zette ik sowieso al mijn vraagtekens bij de haalbaarheid en urgentie van dit voornemen, maar dat is weer een ander verhaal.

 7. avatar You On A Gin says:

  Oh sorry, dat was eigenlijk vooral @ senga.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.