Voorpagina

HADJ: de vergeten dimensies

Op 6 november organiseert de Imam Al-Ghazali academie een lezing over de Hadj.

Hadj: een reis die elke moslims eens in zijn leven hoopt af te leggen. Hassan Barzizaoua heeft dit jaar de eer gehad om in de voetsporen te treden van velen die hem zijn voorgegaan. Wil jij weten waarom de bedevaart als enige zuil één keer in het leven verricht dient te worden door degene die fysiek en financieel daartoe in staat zijn en hoe alle overige vier zuilen in deze vergeten zuil zijn vervat? Graag deelt Hassan met ons de spirituele ervaringen, pedagogische inzichten en vergeten dimensies van de hadj.

Het zal niet zozeer gaan over hoe de hadj verricht wordt, maar over de filosofie daarachter. Kortom: het wat en waarom.

De opbrengsten uit de entreegelden zullen volledig worden gedoneerd aan de Halal Voedselbank Rotterdam.

Verder zullen de gasten in de loop van de avond vermaakt worden door de talenten van Ibrahim Elkaddouri bekend van o.a The Voice of Anasheed en Anasheedgroep Tarranime.

Aanmelden is verplicht. Stuur een e-mail naar info@alghazaliacademie.nl.

De lezing begint om 18.00 tot 21.00 en de kosten bedragen: 2 euro p.p..

Locatie: Cultureel centrum Al Quds, Vierambachtsraat 107, 3022AJ, Rotterdam.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!