Voorpagina

Hoofdboek

Wat hebben voormalig reclame strateeg Jan Knaap (Cup of culture), fotograaf Sander Stoepker en hoofdredacteur Boomerang Oliver Wegloop met elkaar gemeen? Zij zijn de initiatiefnemers van Hoofdboek. Het project omvat een boek, tentoonstelling, onderzoek en social media platform met als doel de beeldvorming, over de hoofddoek en de draagsters ervan, te verrijken.

Hoofdboek, 1 vrouw, 100 hoofddoeken.

Geïntrigeerd en geïnspireerd door de diverse en kleurrijke verzameling hoofddoeken van moslima’s besloten zij hier meer mee te gaan doen. Boutaina Azzabi werd gefotografeerd met 100 verschillende hoofddoeken. De foto’s zullen vanaf 23 november t/m 24 februari 2012 tentoon woorden gesteld in het Centraal Museum in Utrecht. Vanaf 23 november zullen de foto’s ook te vinden zijn in het boek dat dan in de winkels ligt.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!