Voorpagina

Les met Shaykh Yahya al-Ninowy

Minhaj-ul-Quran, Deen Source en Moskee el Islam organiseren gezamenlijk een intensieve hadithles in het Engels van Shaykh Yahya al-Ninowy. Dit vindt plaats op maandag 28 mei (tweede pinksterdag).

Shaykh Yahya al Ninowy
Shaykh Ninowy komt uit een geleerde familie en begon zijn studie onder begeleiding van zijn vader Sayyid Yahya. Hij bestudeerde en leerde de hele Qur’an en deed kennis op van de vele islamitische disciplines zoals aqidahfiqhhadith en ihsan. Ook kreeg hij hiervoor ijazas, licenties om deze kennis door te geven als docent. Shaykh Ninowy (VS) studeerde ook aan de Al-Azhar Universiteit (Cairo) en onder vele grote geleerden van de afgelopen eeuw in o.a. Syrie, Makkah, Madina, Tanger, Fez, Rabat en Egypte. Hij is in het bijzonder gespecialiseerd in hadith en tawhid.

Shaykh Yahya al-Ninowy doet Nederland aan voor het Mawlid Festival in Den Haag.

De ahadith
Er zullen twee ahadith zeer diepgaand behandeld worden uit het werk van Imam Nawawi. Het vertrekpunt is de ‘Hadith Jabrail’ over Iman, Islam en Ihsan.

Details
Voertaal: Engels
Voor: Dames en heren
Locatie: Moskee el Islam, Van der Vennestraat 20
Aanmelden via dit formulier

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!