Voorpagina

Iqra: Symposium Islamic Finance

Het lijkt te mooi om waar te zijn: je huis kopen of een bedrijf oprichten met geleend geld, zonder dat je er rente over hoeft te betalen. Toch is dit mogelijk. En niet eens in een land zo ver van ons vandaan. De Noordzee kruisend bevinden we ons in een land waar islamitisch bankieren volop in werking is: Engeland.

En dit is allemaal mogelijk gemaakt door een groep initiatiefnemers zoals jij en ik. Maar hoe hebben zij dit kunnen opstarten? Wat waren de stappen die de oprichters moesten doorlopen? En wat maakt de islamitische manier van bankieren nou voor verschil?

Wie kan hier beter over spreken dan één van de oprichters zelf? Daarom onze speciale gastspreker, helemaal vanuit Engeland: Ali Akbar Mohammed, oprichter van de non-profit organisatie Ansar Finance.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!