Voorpagina

Islam en moslims in Nederlandse kunst en literatuur

31 mei 2011 – 1 juni 2011
Locatie: Amsterdam en Leiden. Trippenhuis en Universiteitsbibliotheek

Tweedaagse conferentie over ‘Islam en moslims in Nederlandse kunst en literatuur’. De eerste dag in het Trippenhuis, KNAW, Amsterdam en de tweede dag in de Universiteitsbibliotheek Leiden.

De culturele uitwisseling tussen de islamitische cultuur en Nederlandse kunst en literatuur gaat terug naar de middeleeuwen. In verschillende middeleeuwse werken wordt een negatief, onjuist en vijandig beeld van de islam geschilderd. Dit beeld is na de renaissance enigszins gecorrigeerd door meer contacten met de islamitische wereld en door de vertalingen die uit de islamitische literatuur werden gemaakt.

Een van de doelen van deze conferentie is te laten zien hoe het beeld van de islam en moslims in sommige opzichten is veranderd.

De conferentie is georganiseerd door Ashgar Seyed-Gohrab, lid van De Jonge Akademie.

Kijk op de website van De Jonge Akademie voor het volledige programma en de abstracts.

Contactpersoon

Jeffrey Muskiet
Tel. 020 551 0702
E-mail: dja@bureau.knaw.nl

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!