Voorpagina

Kleur&Kracht 2016

Op 17 september vindt voor de tweede maal het evenement ‘Kleur & Kracht’ plaats in Venray. Dit keer in de Witte Hoeve. Kleur&Kracht is  een evenement speciaal voor vrouwen die zich betrokken voelen bij de multiculturele samenleving. Welke kleur maakt niet uit! Alle kleuren zijn welkom! Welke kracht zet jij in? Welke kracht heb je nog nodig?

Een evenement voor ontmoeting, verbinding, empowerment en ondernemerschap waar een aantal van de vele verschillende kleuren waar onze samenleving uit bestaat, aan zullen deelnemen. Ook dit jaar is er een mooi programma samengesteld.

De officiële opening wordt verricht door Marty van Dam, directeur Wonen & Leven van woningcorporatie Wonen Limburg. Bezoekers kunnen een bezoek brengen aan de stands van vrouwelijke kleurrijke ondernemers die hun dienst of product aanbieden op het gebied van mode, gezondheid, beauty, lifestyle of advies. En er is nog plek!  Voor extra empowerment zijn er een aantal workshops. Er is maar beperkt plaats, dus aanmelden is noodzakelijk en kan via info@prinor.nl . Een beschrijving van de workshops staat op de website en de facebookpagina.  Daarnaast staan op het programma een optreden van Sevval Kayhan, een voordracht, een talkshow en een theatervoorstelling.

Sevval Kayhan nam deel aan X-Factor en viel op door haar hoofddoek. Sevval (22) is een ambassadeur voor de vrede en eenheid, schrijft  music lyrics, produceert muziek en gebruikt haar creativiteit om mensen met elkaar te verbinden.  Marieke Stam draagt een tekst voor over het thema ‘Verbinding’. Een aantal regels zal ze ‘Blues’ zingen. In de talkshow gaat Esmaa Alariachi in gesprek met 6 kleurrijke krachtige vrouwen: Sandra Doevendans, Jinan Al-Ibrahim-Saleh, Lydi Goedee, Emina Beslagic en Birsen Basar. Er komen een aantal belangrijke onderwerpen aan bod, zoals autisme in andere culturen, adoptie, mantelzorg, verbinding en vluchten voor oorlog. De afsluiter van de dag is de theatervoorstelling ‘Thuis, Ontheemd’, de eerste solo muziek/theatervoorstelling van zangeres en theatermaker Rajae el Mouhandiz.

Kortom voor elk wat wils. Een evenement dat je niet mag missen!

Datum en tijd:  17 september 2016  van 12.00-18.00 uur
Locatie: Witte Hoeve Venray
Entreekaart:  €5,00 in de voorverkoop | €7,50 op de dag zelf
Kaartverkoop: Reisbureau Vice Versa of online

Kleur&Kracht is een project van Stichting Nieuwemoskee Live. De organisatie en coördinatie is in handen van Amina Sebbar van Buro Prinor in samenwerking met Brug in de Wijk.  Het is mede mogelijk gemaakt door subsidies,  donaties en bijdragen van Haëlla Stichting, Wonen Limburg, Secutor Security, Mondiaal Platform Venray, FAM Netwerk, Zorgadvies en Regelhulp, Reisbureau Vice Versa, Restaurant Indian Way, InVENtief Venray, Sarah Sebbar Styling, Mariette Bogaers diepte- en haptotherapie en Ipitt.

Meer informatie op http://www.prinor.nl/kleurenkracht/

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal