Voorpagina

Learning to be a Peacemaker 2011

Vinden jullie ook dat men tegenwoordig de Islam niet moet beoordelen naar aanleiding van bepaalde acties van moslims? En weet je zeker dat de Islam een vredelievende religie is, maar mis je nog net bepaalde kennis en vaardigheden om dat goed te kunnen overbrengen? Dan is dit misschien iets voor jou!

Hoe lijkt het jou om in een groot internationaal conferentiecentrum, gelegen in de bergen van Zwitserland, een “ peacemaker” en vooral ook een “ peacekeeper” te worden?!?
In 2009 is de aftrap geweest van het Learning to be a peacemaker programma voor jonge Europese moslims. Dit heeft plaats gevonden in het conferentiecentrum van Initiatives of Change in Zwitserland, Caux. Na een groot succes is hieruit het European Peacemakers Network onstaan en was er behoefte voor een vervolg van het programma. Daarom biedt Initiatives of Change in samenwerking met Ajmal Mashroor een 2eLearning to be peacemaker aan. In de andere paar dagen volg je ook nog de conferentie Learning to Live in a Multicultural World en zul je met mensen van over de hele wereld in contact komen.

LTBP zal uit 6 onderdelen bestaan namelijk, Peacemaking Jurisprudence (fiqh), Peacemaking & War, Prophet the peacemaker, Violence & Extremism, Loyalty & Citizenship en How to become a peacemaker.

http://european-peacemakers.com

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!