Voorpagina

Lezing Dries van Agt

Kanaän, Palestina, Israel, Het Beloofde Land en Het Heilige land. Verschillende namen voor hetzelfde land. Bakermat van 3 religies. Zoveel overeenkomsten, maar toch zoveel verschillen. Verschillen die hebben geleid tot een van de meest aangrijpende der conflicten in de 20e eeuw. Een conflict wiens vrede een vreemde lijkt te worden in de 21e eeuw. In het kader hiervan nodigt Iqra iedere geïnteresseerde uit naar de lezing ‘Het beloofde Land en de Verloren Vrede’ die op donderdag 19 april 2012 gegeven zal worden door dhr. Dries van Agt.

De lezing zal zich, gezien het belang ervan, voornamelijk richten op de geschiedenis en de dieperliggende oorzaken van het conflict. Het conflict tussen Israël en de Palestijnen staat al meer dan 50 jaar in het middelpunt van het wereldnieuws. Maar door de lange geschiedenis en het gecompliceerde karakter van het conflict, lijkt de oplossing verder weg dan ooit. Voor de joden is Palestina ‘het beloofde land’, omdat God het het zo gewild heeft. Voor de Palestijnen is het ‘Filastin’, het land van de voorvaderen en huis gedurende vele eeuwen. Daarmee is gelijk de bron van het conflict genoemd. Maar elk conflict moet een einde kennen. Zal dit ook het geval zijn voor het Israël-Palestina conflict?

Dries van Agt

De gastspreker, dhr. Dries van Agt, was een CDA-voorman en van 1977 tot 1982 minister-president van Nederland in drie achtereenvolgende kabinetten. Daarna was hij achtereenvolgens Commissaris van de Koningin in Noord-Brabant en Europees ambassadeur in Japan en de VS. Tegenwoordig houdt de heer Van Agt zich bezig met het Israël-Palestina conflict en beschikt derhalve over veel ervaring en kennis omtrent dit onderwerp.

Tevens krijgt het publiek na afloop de gelegenheid om vragen te stellen aan Dries van Agt. De entree is gratis en aanmelding is verplicht. Voor meer informatie kunt u mailen naar: Lezing@sviqra.nl

Aanmelden verplicht! Stuur een email met uw naam naar lezing@sviqra.nl

Programma

17.30 – 18.00 Inloop
18.00 – 18.15 welkomstwoord
18.15 – 19.00 Lezing deel I
19.00 – 19.15 Pauze
19.15 – 20.00 Lezing deel II
20.00 – 20.30 Vragenronde
20.30 – 20.45 Afsluiting

Locatie

Adres: Erasmus Universiteit Rotterdam (Woudestein) in Zaal LB-107

Routebeschrijving

Openbaar vervoer

Vanaf Rotterdam Centraal Station naar de EUR:

Let op: tram 7 rijdt vanaf begin januari t/m november 2012 niet meer tot eindpunt Burg.Oudlaan!
Met tram 21 richting De Esch. Uitstappen halte Woudestein.
Met metro richting Spijkenisse / Slinge. Op station Beurs overstappen op metro richting Capelle a/d IJssel, Ommoord of Nesselande. Uitstappen halte Kralingse Zoom.
Vanaf station Rotterdam Alexander naar de EUR

Stap op de metro richting Schiedam Centrum/Spijkenisse. Stap uit halte Kralingse Zoom.

Autoroute naar EUR Woudestein

Neem vanaf de A16 (vanaf beide richtingen) de afslag 25 ‘Centrum’. Volg op de rotonde de borden ‘Centrum’. Ga na de rotonde bij de verkeerslichten rechts de Burg. Oudlaan op. Ga vervolgens de eerste weg rechts het terrein Campus Woudestein op.

Autoroute naar Erasmus MC

Vanaf alle snelwegen rondom Rotterdam: neem de afslag ‘Centrum’. Volg eerst de borden ‘Centrum’ en daarna ‘Erasmus MC’ tot op het Dr. Molewaterplein. Er is beperkte parkeergelegenheid (betaald parkeren).

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!