Voorpagina

Meesterwerk “al-Shifa”

Na het succes van de Shamaa’iel en de Bayquniyyah presenteert Cordoba Academy Nederland wederom een zeer bijzonder intensief studieweekend van vrijdag 26 februari, tot en met zondag 28 februari a.s.

Dit keer zullen we het meesterwerk van Qadi Iyaad onderwijzen, genaamd ash-Shifa. Het bijzondere is dat wij dit keer niet alleen onze geliefde shaykh Mohammed Daniel al-Damisqi uit Maleisië te gast hebben, maar ook shaykh Hamza al-Kittani uit Marokko.

Wat is ash-Shifa?

De volledige titel van het boel van de grote Maliki geleerde Qadi Iyaad ibn Musa is ”ash-Shifa bi ta’rif huquq al-Mustafah (الشفا بتعريف حقوق المصطفى) ofwel ”De genezing doormiddel van het kennen van de rechten van Mustafah (vrede en zegeningen zij met hem).

Dit bijzondere werk is meer dan alleen een sierah (biografie) van de profeet Mohammed (vrede en zegeningen zij met hem). Het is een complete uitleg van zijn status bij Allah, zijn uitmuntende karakter eigenschappen, zijn positie in deze wereld en het hiernamaals, zijn wonderen en zijn rechten over de mensheid. Het is dus een zeer volledig werk die de lezer meeneemt door vele aspecten van het profeetschap.

Het boek ash-Shifa heeft zeer veel erkenning gekregen onder de geleerden, vanaf het moment dat het werd geschreven. Er zijn vele commentaren geschreven op dit boek door verschillende grote geleerden waaronder imam Jalal ad’Din as-Suyuti en Mullah Ali al-Qari.

Waarom dit boek bestuderen?

De profeet (vrede en zegeningen zij met hem) is de meest geliefde persoon in ons leven. Zijn voorbeeld is het voorbeeld van absolute perfectie voor elke mens. Dit boek beschrijft zijn uitmuntendheid tot in detail, vanuit vele Qur’anverzen en ahadith en heeft een sterk effect op het hart en leven van de gelovige. Vandaar ook dat dit boek de titel ”De genezing” heeft gekregen, omdat het kennen en navolgen van deze uitmuntendheden ons geneest van zowel lichamelijke ziektes, als de ziekten van het hart. Het bestuderen van dit bijzondere werk aan de voeten van twee grote geleerden is dan ook een bijzondere kans om jouw band met de profeet (vrede en zegeningen zij met hem) te versterken!

Heb je je nog niet ingeschreven voor deze unieke studie? Doe dit dan nu meteen! Je ontvangt van ons zo snel mogelijk een bevestiging. Binnenkort zal je van ons verdere informatie ontvangen en een pdf van de tekst. Stuur ons een mail met je persoonlijke gegevens. Laat ons ook even weten of je vrijdag al in de ochtend of pas in de middag aanwezig bent.

Details:

Wanneer: vrijdag 26 februari t/m zondag 28 februari a.s.
Waar: Moskee an-Nur in Waalwijk
Door: shaykh Mohammed Daniel en shaykh Hamza al-Kittani
Taal: Arabisch / Engels
Tijd:
vrijdag 10:00* / 21:00
zaterdag 09:00 / 21:00
zondag 09:00 / 18:00

Kosten: € 49,00 (€ 59,00 incl overnachten voor broeders)

Eten wordt door ons verzorgt en is in de prijs inbegrepen!!!

Aan diegene die de complete studie hebben gevolgd zal een Ijaza worden uitgereikt van de hoofdstukken die wij hebben behandeld.

Wij hopen je graag te zien tijdens dit bijzondere weekend!

*Let op! We beseffen ons dat het tijdstip vrijdag’s lastig kan zijn voor studenten en werkenden. Daarom zullen we vrijdag ochtend voor de vroege aanwezigen beginnen met een andere tekst met onze shuyukh, waarvoor ook een Ijaza zal worden afgegeven! Wij zullen, met de wil van Allah, met ash-Shifa beginnen rond het einde van de middag.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal