Voorpagina

Meysara

Ik ben Meysara van de Lage Landen. Ik ben het symbool van een generatie, het gezicht van een strijd. Misschien ook wel van een revolutie. Ik ben een wereldvrouw, maar ook een dochter, een zus, een vriendin, een moeder. Ik ben van hier en van ergens anders. Van het oosten en van het westen. Ik ben de toekomst. En mijn lievelingskleur is oranje.

Jaoualia, Leyla en Fatima zijn sterke jonge Nederlandse vrouwen van vlees en bloed en van Marokkaanse en Turkse afkomst. In deze theatervoorstelling zoeken zij het podium op om hun verhaal te delen. Over wat het betekent om in twee werelden op te groeien, over hoe angst je vormt, over hun moeders, en een héél klein beetje over Henk en Ingrid. Meysara is het hoopvolle antwoord op een Nederland dat steeds verdeelder lijkt. Ontmoet, leef, zing en dans met ons mee! Al is het alleen maar vanaf uw stoel. Aangenaam kennis met u te maken.

Van & door:
Jaoualia Ouazizi
Leyla Cakir
Fatima Lamkharrat

Regie & script:
Jasmina Ibrahimovic

Meer info en speellijst bezoek Rotterdams Wijktheater

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!