Voorpagina

Dit weekend: Mijn vader, de expat + Oumi in Den Haag

Onze Abdelkarim El-Fassi en acteur Nasrdin Dchar presenteren op 19,20 en 21 september een vernieuwde Mijn vader, de expat + Oumi vol film, theater, zang en poëzie in Theater aan het Spui. De verhalen gaan over de zoektocht naar een identiteit, je thuis voelen, angsten, dromen, verleden en heden, maar nog belangrijker: de toekomst.

Naast El-Fassi en Dchar zullen ook WBH schrijver Haci Tekinerdogan, spoken word artiesten Stryder en Khalid, én zangeres Karima el Fillali de revue passeren.

Foto: Tim Leguijt

In de documentaire Mijn vader, de expat beschouwt El-Fassi zijn vader niet als gast en arbeider, maar als mens. Hij vraagt hem expliciet naar zijn dromen, angsten en hoe hij terugkijkt op zijn ‘emigratie naar Mars’. Impliciet roept de documentaire vragen op over je thuis voelen, acceptatie en de zoektocht naar je identiteit.

De monoloog Oumi (mijn moeder), van Nasrdin Dchar en geschreven door Maria Goos, gaat over het leven van Habiba, een Marokkaanse vrouw die in Steenbergen terechtkwam. Over hoe ze opgroeide in het bergdorpje Touasitte, waarom ze naar Nederland kwam en hoe dat haar leven veranderde. En over een van haar zonen die acteur werd: Nasrdin, die zich vaak ingeklemd voelt tussen loyaal zijn aan het land waar zijn wortels liggen en loyaal zijn aan het land waarin hij leeft.

Bestel hier je kaarten: http://www.mijnvaderdeexpat.nl/speellijst.html

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!