Op donderdag 17 december organiseert Insan Studentenvereniging een lezing over psychologie binnen de islam, met Ustadh Hassan Bouyazdouzen.
Ustadh Hassan Bouyazdouzen is een toegewijde docent aan de prestigieuze Islamitisch Universiteit in Rotterdam. Naast gevoel voor humor geeft de Ustadh les in verschillende vakken; denk aan Quran wetenschappen, Maliki Fiqh [jurisprudentie volgens Maliki wetschool], Islamitische psychologie en nog veel meer. Naast zijn functie als docent aan de universiteit, bekleedt de Ustadh ook andere functies, zoals vrijdagpreker en geestelijke verzorger. Uiteraard verricht de Ustadh nog veel meer andere taken die van belang zijn voor de maatschappij in Nederland.
Hoe verhoudt de islamitische psychologie zich tot de westerse psychologie? Wat is het belang van Ilm an-nafsiaat? Wat is het islamitische standpunt betreft psychologische aandoeningen? Hoe belangrijk is de psychologie binnen de islam?
Aanmelden verplicht via aanmelden@insan.nl
Inloop om 18:00, starten om 18:30.
Martinus Ruppergebouw zaal A,
Leuvenlaan 21, De Uithof, Utrecht.
Link voor evenement:
https://www.facebook.com/events/178771462474659/
Pssst..
Wij Blijven Hier! is het platform van de Nederlandse moslim. Wij bieden ruimte aan sterk uiteenlopende meningen en standpunten. Want waarom zou je het leven makkelijk maken als het moeilijk kan? Niet alle meningen en standpunten hier komen overeen met de onze. En anders dan je wellicht van ons verwacht, hebben wij ook niet alle wijsheid in pacht. Dus mocht je het ergens niet mee eens zijn, dan horen we het graag!
En, ben jij al Vriend van WBH?Dank voor je bezoek aan Wij Blijven Hier! Wij zijn al meer dan tien jaar hét platform in Vlaanderen en Nederland voor een authentiek moslimgeluid. Dat doen wij (het team van WBH!) met héél véél plezier en geheel op vrijwillige basis, zonder subsidies. Bewust, want we willen dicht blijven bij wie we zijn.
Wil jij samen met ons de onafhankelijkheid die wij hebben bewaren? Te gek. Dat kan door een eenmalige donatie,
maar ook door Vriend van WBH te worden middels een jaarlijkse
donatie. Dan drinken we dat kopje koffie ook samen.
Doe je mee?
Dit delen:
Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!
Lees andere stukken van de WBH Redactie
2 Reacties op "Psychologie vanuit islamitisch perspectief"
Een ISLAMITISCH standpunt t.a.v. een wetenschap. Ja laten we de stigma’s van mental illness vooral niet wetenschappelijk/neurologische benaderen maar religieus.
Dat klinkt ongeveer net zo erg als een CHRISTELIJK standpunt t.a.v. evolutie of het scheppingsverhaal.
Sjonge, jonge, jonge.
Beste Alfred,
Wie zegt dat het islamitisch standpunt de wetenschappelijk/neurologisch benadering van mental ilness uitsluit? Jammer dat je zo snel tot die conclusie bent gekomen.
Misschien volgende keer eerst onderzoeken en dan conclusies trekken. Zo gaat dat in de wetenschap.