Voorpagina

Psychologie vanuit islamitisch perspectief

Op donderdag 17 december organiseert Insan Studentenvereniging een lezing over psychologie binnen de islam, met Ustadh Hassan Bouyazdouzen.

Ustadh Hassan Bouyazdouzen is een toegewijde docent aan de prestigieuze Islamitisch Universiteit in Rotterdam. Naast gevoel voor humor geeft de Ustadh les in verschillende vakken; denk aan Quran wetenschappen, Maliki Fiqh [jurisprudentie volgens Maliki wetschool], Islamitische psychologie en nog veel meer. Naast zijn functie als docent aan de universiteit, bekleedt de Ustadh ook andere functies, zoals vrijdagpreker en geestelijke verzorger. Uiteraard verricht de Ustadh nog veel meer andere taken die van belang zijn voor de maatschappij in Nederland.

Hoe verhoudt de islamitische psychologie zich tot de westerse psychologie? Wat is het belang van Ilm an-nafsiaat? Wat is het islamitische standpunt betreft psychologische aandoeningen? Hoe belangrijk is de psychologie binnen de islam?

Aanmelden verplicht via aanmelden@insan.nl
Inloop om 18:00, starten om 18:30.

Martinus Ruppergebouw zaal A,
Leuvenlaan 21, De Uithof, Utrecht.

Link voor evenement:
https://www.facebook.com/events/178771462474659/

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie