Voorpagina

Something wrong?!

Ken je het gevoel wel eens verdrietig te zijn, depri, dat je even niet meer weet wat te doen en alles tegenzit? Zou je graag willen weten wat depressie inhoudt en de mogelijke oplossingen vanuit religieus oogpunt? Aarzel dan niet en laat je verrijken door onze lezing!

Psychologe Gül Akar zal ons meenemen in de wereld van depressie om ons een beter beeld te geven van wat depressie eigenlijk is. Via haar zullen we antwoord krijgen op de vraag welke behandelmethoden worden ingezet door de psychologie m.b.t. depressie en de perceptie van depressie. Geestelijk verzorger Emin Baydemir geeft ons daarnaast een beeld van hoe hij de Islam toepast op zijn patiënten. Daarmee zal er antwoord worden gegeven op de vraag welke positieve interpretaties van religie kunnen worden ingezet om de perceptie en behandeling van depressie positief te beïnvloeden.

Na beide delen van de lezing zal blijken op welke manier de betekenisverlening van moslims aan depressie gelijk is of verschilt met die van niet-moslims en met welke psychologische en religieuze instrumenten patiënten zich kunnen bewapenen tegen depressie.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie