Voorpagina

Srebrenica herdenking

Herdenking

De Nationale Srebrenica-Herdenking wordt sinds 1997 ieder jaar op 11 juli op Het Plein in Den Haag gehouden. Op deze dag worden er ruim acht duizend slachtoffers van de genocide in Srebrenica herdacht. Deze mensen zijn in 1995 omgekomen door radicale nationalistische Servische en Bosnisch-Servische agressie, nadat de enclave -onder toeziend oog van de VN- was gevallen. Velen van hen zijn nog niet teruggevonden. Srebrenica en omstreken ligt bezaaid met massagraven waaruit de stoffelijke overschotten nog steeds opgegraven worden, vervolgens geïdentificeerd en dan pas herbegraven op de grote begraafplaats in Potočari (Srebrenica). Om deze mensen te herdenken en om nabestaanden een hart onder de riem te steken, organiseren Politiek Comité Stari Most, BiH Platform, PAX, IZBN, de Vereniging van Overlevenden van de Genocide van Srebrenica en Mladi BiH, op de dag van die grote begrafenis in Potočari, een herdenking in Nederland. Ook u bent van harte welkom!

Programma

NATIONALE HERDENKING 2015
Het Plein – Den Haag
Zaterdag 11 juli 2015
15.00 – 16.30

De Nationale Srebrenica Herdenking 2015 wordt georganiseerd door Politiek Comitê Stari Most, BiH Platform, IZBN, de Vereniging van Overlevenden van de Genocide van Srebrenica, jongerenorganisatie Mladi BiH en vredesorganisatie PAX. U bent van harte uitgenodigd deze herdenking bij te wonen.

Meer info: www.srebrenica-herdenking.nl

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal