Voorpagina

Start studie: Klassieke Islam

Vrijdag 7 september start het nieuwe studiejaar van de opleiding HBO Klassieke Islam.

HBO Klassieke Islam is een studie die in 2010 is opgericht. Wij beginnen met het eerste jaar dat Basisjaar Inleiding Klassieke Islam heet. Deze is te vergelijken met een propedeuse jaar van een normale HBO studie, waarbij kennis wordt gemaakt met de verschillende kernvakken van de Islam, zoals Tafsir, Hadith, Fiqh, Aqidah en Tasawwuf.

Deze studie staat volledig in het teken van de Quran en Hadith en de klassieke bronteksten die welbekend zijn in de Islamitische wereld. In alle lessen worden Quranverzen en Hadith teksten geïntegreerd. De verschillende vakken worden veelal aangeboden op basis van klassieke bronteksten, zoals Aqidah Tahawiyah en Nur-ul-Idah (Hanafi fiqh).Het is dus geen studie van buitenaf waarbij je alleen observerend bezig bent met de Islam, maar een studie van binnenuit, waarbij je wordt gestimuleerd om ook te werken aan je eigen Imaan.

Deze studie is specifiek opgesteld voor degenen die de Islam graag ‘van binnenuit’ willen bestuderen, waarbij niet alleen de eigen kennis omtrent de Islam toeneemt maar ook een merkbare verandering optreedt in de eigen beleving van de Islam.

Ben je geinteresseerd, wil je meer weten of wil je je direct inschrijven? Stuur dan een e-mail naar instituut@minhaj.nl. Voor meer info: www.minhajinstituut.nl

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!