Voorpagina

VRIEND EN/OF VIJAND

Het niet ingrijpen in Syrië en de NAVO-operatie tegen Libië laten zien hoe verschillend de rol van het Westen is bij de Arabische Lente. Het Westen heeft er jarenlang voor gezorgd dat dictators in het Midden-Oosten aan de macht konden blijven. Nu speelt het een selectieve rol in het verdrijven van de dictatoriale regimes. Hoe kijken de bewoners van Libië en Syrië naar de rol van het Westen? Zijn ze blij met de hulp van het Westen, of willen ze de revolutie in eigen hand houden? Wordt het Westen gezien als vriend of als vijand?

De invloedrijke Syrische activist en denker Mouaz Al-Khatib (voormalige imam van de invloedrijke Umayyadenmoskee) vertelt hoe men in Syrië aankijkt tegen de rol van het Westen in de Arabische Lente. Hij gaat in gesprek met Syrië-correspondent van NRC Handelsblad Maarten Zeegers en Midden-Oosten kenner Paul Aarts. Het debat staat olv Evert van de Zweerde, hoogleraar Politieke filosofie aan de RU en Hedzerd de Boer, hoofd debat bij LUX.
NB. De voertaal bij debat is Engels

Aanvang: 2 november 2011, 20:00 uur
Locatie: LUX, Mariënburg 38-39, Nijmegen
Entree: 5 euro

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!