Voorpagina

Why am I a Muslim?

Met trots presenteert JCVE in samenwerking met studentenvereniging Iqra en Avicenna  de start van de lezingenreeks ‘ Why am I a Muslim?’.

De Islam is een logische, maar vaak onbegrepen religie. Veel jongeren vandaag de dag, begrijpen helaas niet waarom ze nu moslim zijn en hoe ze zich moeten gedragen naar de regels die zijn opgesteld in de heilige koran. Dit heeft als gevolg dat ze vaak asociaal gedrag vertonen of acties plegen die niet in overeenstemming zijn met de islam.
Willen we dat dit anders gaat worden, moeten we beginnen bij de wortels van het geloof Imaan, immers alles begint met Imaan. Als het Imaan sterk is, dan zijn een goed gedrag en het verrichtten van juiste daden een automatisch gevolg hiervan.

Met het oog op verbetering organiseren wij ‘Why am I a muslim’. In deze lezingenreeks zullen wij op donderdag 9 juni van start gaan met de eerste gastspeker Adam Deen.

Donderdag 9 juni : Adam Deen – Is there a purpose for our existance?
Donderdag 16 juni: Abdullah Al Andalousi – What makes the koran divine?
Donderdag 23 juni: Hamza Tzortzis – Why is the Islam the true religion?

Programma:
17:00 – Inloop
17:30 – Quran recitation
17:40 – Welcome speech
17:45 – Lecture
18:30 – Pause
18:45 – Questions and Answers
19:30 – Ending

Locatie: Erasmus universiteit – Woudestein. Zaal T3-020

Wij hopen jullie op te mogen verwelkomen op alle leerzame lezingen insha’Allah.
Voor meer informatie bezoek onze website www.jcve.nl of volg ons via facebook en twitter.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!