Voorpagina

14-jarige Pakistaanse held komt om na stoppen zelfmoordterrorist

De veertienjarige Pakistaanse Aitazaz Hassan Bangash was onderweg naar school in Hangu, toen hij bij de ingang van zijn school een zelfmoordterrorist stopte en daarmee zijn klasgenoten redde. De terrorist was verkleed in een schooluniform, vertelt de neef van Aitazaz taan CNN. De held en zijn neef vonden de man verdacht en besloten hem te stoppen. Nadat ze dat eerst met stenen probeerde, besloot Aitazaz hem vast te pakken. De met bommen bewapende man raakte in paniek en liet de bom afgaan. Ze kwamen daarbij allebei om het leven, twee mensen raakten gewond. 

De veertienjarige Aitazaz Hassan Bangash: Inna lillahi wa inna ilayhi raji’un

In het door aanslagen geteisterde Pakistan wordt Aitazaz Hassan Bangash geprezen, en vergeleken met Malala. Het meisje dat door de Taliban verminkt werd omdat ze voor gelijke toegang tot onderwijs strijdt. Via Twitter wordt met de hashtags #onemillionaitzazs en #aitzaz Aitzaz een laatste eer bewezen.

 

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!