Voorpagina

Gratis koran voor iedereen

De stichting Ontdekislam uit Rotterdam is gisteren begonnen met een grootschalige weggeefactie van korans. De islamitische organisatie zag dat het makkelijk was om aan gratis bijbels te komen en besloot dat het ook makkelijker moest worden voor geïnteresseerde Nederlanders om aan een gratis koran te komen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De eerste exemplaren zijn al uitgereikt aan koning Willem Alexander en prinses Maxima. Er liggen op dit moment nog 3000 korans klaar die zullen worden uitgedeeld, onder andere door moskeeën. Dit moeten er veel meer worden. Binnen vijf jaar wil de organisatie namelijk alle geïnteresseerde Nederlanders een koran kunnen aanbieden. Particulieren die een gratis koran willen (uitdelen), kunnen terecht op de website gratiskoran.nu.

De korans zijn vertaald door een Belgische Marokkaan en worden voor een groot deel gefinancierd door een Egyptische Dawahorganisatie (CIMS).

Bron: trouw.nl

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!