Voorpagina

272 doden door aardbeving Turkije

Het dodental van de zware aardbeving in het zuidoosten van Turkije is opgelopen tot 272. Er zijn meer dan 1300 gewonden en honderden mensen worden nog vermist.

Reddingswerkers hebben inmiddels alle bewoonde gebieden die door de aardbeving zijn getroffen bereikt. Voor de slachtoffers worden tenten en voedsel aangevoerd. Volgens de Turkse regering hebben mensen in de getroffen gebieden overal vers drinkwater, maar de stroom is op veel plaatsen uitgevallen.

Epicentrum
Het epicentrum van de beving lag bij Van, een stad met 380.000 inwoners, vlak bij de grens met Iran. Ook de stad Ercis is zwaar getroffen, daar zit bijna de helft van de bevolking zonder stroom.

Het gebied wordt continu opgeschrikt door naschokken, wat het reddingswerk bemoeilijkt. Gisteravond was er een zware naschok.

Dodental
Reddingswerkers zoeken met man en macht naar overlevenden tussen de ingestorte gebouwen. Vandaag zijn nog vier mensen levend onder het puin vandaan gehaald.

Gevreesd wordt dat het dodental van 272 nog flink zal stijgen, omdat nog veel mensen vermist worden. Het Turkse geologisch instituut denkt dat het dodental kan oplopen naar 500 tot 1000.

Lees verder.

Fotoverslag.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!