De Leidse leerstoel Arabische Taal en Cultuur bestaat in 2013 vierhonderd jaar. Het is hiermee één van de langst bestaande in Europa. Thomas Erpenius (1584-1624), de eerste hoogleraar Arabisch, rechtvaardigde in zijn inaugurele rede in 1613 de oprichting ervan: ‘De Arabische cultuur heeft een wereld aan wijsheid te tonen’. Tot op de dag heeft Leiden een belangrijke functie in het beheren en verwerken van het erfgoed van de Arabische wereld. Een rijk en gevarieerd programma, samengesteld door de Universiteit Leiden en de Leidse musea, laat u in dit jaar kennismaken met dit erfgoed en met de wetenschappelijke bestudering ervan.
Arabische beschrijving van planten
Bron
Pssst..
Wij Blijven Hier! is het platform van de Nederlandse moslim. Wij bieden ruimte aan sterk uiteenlopende meningen en standpunten. Want waarom zou je het leven makkelijk maken als het moeilijk kan? Niet alle meningen en standpunten hier komen overeen met de onze. En anders dan je wellicht van ons verwacht, hebben wij ook niet alle wijsheid in pacht. Dus mocht je het ergens niet mee eens zijn, dan horen we het graag!
En, ben jij al Vriend van WBH?Dank voor je bezoek aan Wij Blijven Hier! Wij zijn al meer dan tien jaar hét platform in Vlaanderen en Nederland voor een authentiek moslimgeluid. Dat doen wij (het team van WBH!) met héél véél plezier en geheel op vrijwillige basis, zonder subsidies. Bewust, want we willen dicht blijven bij wie we zijn.
Wil jij samen met ons de onafhankelijkheid die wij hebben bewaren? Te gek. Dat kan door een eenmalige donatie,
maar ook door Vriend van WBH te worden middels een jaarlijkse
donatie. Dan drinken we dat kopje koffie ook samen.
Doe je mee?
Dit delen:
Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!
2 Reacties op "400 jaar Arabisch in Leiden"
Vindt ht leuk.
Ja leuk, ik ga inshallah zeker een keer kijken.