Voorpagina

50PLUS: ‘Kinderbijslag vanaf dag geboorte’

50PLUS wil dat het recht op kinderbijslag ingaat op de dag van geboorte van een kind.

Bron: Nu.nl

Een motie daarover is zaterdag aangenomen tijdens een congres van de partij in Hilversum. Kinderbijslag wordt nu pas de eerste dag van het volgende kwartaal uitbetaald.
Consequent

50PLUS vindt dat voor de kinderbijslag dezelfde regel moet gelden als bij het recht op een AOW-uitkering. Daarover is onlangs vastgelegd dat die uitgekeerd wordt vanaf de dag dat iemand 65 jaar wordt en niet langer op de eerste dag van de maand dat iemand de AOW-leeftijd bereikt.

50PLUS heeft zich zeer tegen deze wijziging verzet, maar de Eerste Kamer, waar de partij met een zetel vertegenwoordigd is, stemde er eind vorig jaar toch mee

Als het bij de AOW rechtvaardig wordt gevonden, moet het kabinet ook consequent zijn bij de kinderbijslag, vindt 50PLUS-voorzitter Jan Nagel.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!