Voorpagina

Aantal Mohammeds en Fatima’s in Nederland

Leuk, je kunt online gewoon zoeken hoe vaak een naam voorkomt in Nederland in de Nederlandse Voornamenbank.

De Nederlandse Voornamen Databank geeft informatie over 500.000 verschillende officiële voornamen die in Nederland voorkomen. Het bestand is gebaseerd op de voornamen die als eerste naam en/of als volgnaam omstreeks 1 juli 2006 bij de Gemeentelijke Basisadministratie geregistreerd waren, aangevuld met recentere eerste voornamen die verkregen zijn van de Sociale Verzekeringsbank.

Dit is niet alleen handig om te kijken of uw zoon zijn exotische naam als enige mag dragen in uw omgeving, het is tevens een manier om de islamisering van Nederland te monitoren.

Dit is hoe vaak de naam Mohammed voorkomt in Nederland (als voornaam):

En dit is hoe de naam ‘Fatima’ verdeeld is over Nederland.

We konden het niet laten: populariteit van de naam ‘Osama’. Kijk eens welke jaren deze naam het vaakst werd geregistreerd.

En dit is de ontwikkeling van (gewoon een willekeurige) naam ‘Geert’.

Alhamdulillah…

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!