Voorpagina

Al Jazeera journalist maakt gehakt van Israël woordvoerder

Israël schakelt doelbewust Palestijnse journalisten uit. Niet alleen online, maar ook gewoon in Gaza. Onder het mom van ‘Ghamas-journalisten’ vuren de Israëli’s raketten af op gebouwen waar zowel binnen- als buitenlandse journalisten gestationeerd zijn.

In een interview fileert Al Jazeera journalist Darren Jordon, Israël woordvoerder Mark Regev. Terwijl Regev ontkent dat ze journalisten beschieten – en juist slimme bommen inzetten die alleen antennes en bepaalde verdiepingen van gebouwen raken – confronteert Jordon hem met de beelden die de hele wereld overgaan; van gewonde journalisten die hun benen hebben verloren. Regev houdt vol dat hij geen buitenlandse journalisten wil treffen, maar voegt daar later aan toe dat Palestijnse journalisten, die volgen hem voor ‘terroristen’ werken, geen journalisten zijn. Kijk zelf maar.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!