Voorpagina

Docu: American Radical!

American Radical is een intieme documentaire over de Amerikaanse academicus Norman Finkelstein, een toegewijde zoon van Holocaust overlevenden.

American Radical is een documentaire over de Amerikaanse academicus Norman Finkelstein, een toegewijde zoon van Holocaust overlevenden, uitgesproken criticus van Israel en auteur van 5 uitdagende boeken, waaronder “The Holocaust Industry”. Hij wordt een ‘luncatic’ en zelfhatende Jood genoemd door sommigen. Anderen noemen hem weer een inspirerende, straatvechtende revolutionair. Zijn strijd komt voort uit vragen over vrijheid, identiteit en het bestaan van de natie.

De filmmakers volgen Finkelstein van Beirut tot Kyoto terwijl hij van zich laat horen bij proponenten en opponenten van Israël. De documentaire is een intiem profiel van een man achter de controversie, terwijl tegelijkertijd evenwichtig aandacht wordt gegeven aan zijn opponenten en supporters.

Norman Gary Finkelstein is een Amerikaanse politicoloog. Van 2001 tot 2007 was hij bijzonder hoogleraar politieke wetenschappen aan de DePaul Universiteit in Chicago. Finkelstein staat vooral bekend als auteur van boeken en artikelen over het Israëlisch-Palestijnse conflict en de hedendaagse omgang met de herinnering aan de Holocaust.

Bekijk hier de trailer

Bekijk hier de hele documentaire

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!