Voorpagina

Anonymous nagelt 3000 Israël sponsoren aan digitale schandpaal

Noam Chomsky zei het al. Er is geen sprake van zelfverdediging wanneer je andermans land bezet. Er is geen sprake van oorlog als je tegenstander geen marine, leger, militaire basis en alle andere middelen tot de beschikking heeft om een ‘degelijke’ oorlog te voeren. Maar er woedt wel een hevige mediaoorlog. Eerder werd er al een twitterruzie tussen het Israëlische oorlog en Hamas uitgevochten waarin beide partijen strijden om de publieke opinie. Maar ook de Palestijnen hebben met alle social media nu eindelijk de kans om zelf hun verhaal te vertellen. Er circuleren foto’s, beelden en blogs van Palestijnen die jaren geleden meteen door het Israëlische propaganda-apparaat de kop in zouden zijn gedrukt.


In die digitale oorlog heeft ook Anonymous zich gemeld. De hackers hebben partij gekozen voor de Palestijnen. In een video lieten ze eerder weten dat Israël de strijd beter kan staken. Omdat Israel aan die oproep geen gehoor zal geven (verrassend!) heeft Anonymous duizenden websites gehacked. Zo hebben ze onder andere personalia gepubliceerd van 3000 Israël sponsoren, incluis vermelding van naam, telefoonnummer en adres. Kijk en huiver!

Update 19/11 19.11 uur: Een simpele Ctrl+F naar ‘Church’ laat ons zien dat onder deze lijst van 3.000 sponsoren van Israël, zich 113 kerken hebben weten te kwalificieren voor deze lijst. Past u de volgende keer op als de kerk weer inzamelt voor renovatie?

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!