Voorpagina

Baas Amnesty International kreeg vertrekpremie van 600.000 euro

Das niet erg consistent he!

“Bij haar vertrek als secretaris-generaal van de mensenrechtenorganisatie Amnesty International streek Irene Khan een premie van een dikke 600.000 euro op. Haar plaatsvervangster kreeg 360.000 euro. De betaling van de hoge bedragen maakte deel uit van een geheime deal die nu pas uitlekte. Veel donateurs reageren geschokt, want Khan maakte net van de armoedebestrijding een strijdpunt.”

(…)

“Meteen na het uitlekken van het nieuws barstte een storm van protest uit. Dat een deel van de donaties uitgerekend in de portemonnee belandden van de vrouw die van de strijd tegen armoede een prioriteit maakte en daar wereldwijd lezingen over gaf, zit velen hoog.”

Lees verder op De Standaard

In het licht van de geheime deal hier een leuk weetje: Irene Khan schreef een boek ‘The Unheard Truth, Poverty and Human Rights’.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!