Voorpagina

Badkamer Emir groter dan max oppervlak huis Griekenland

MTV Cribs zou nog een puntje kunnen zuigen aan het vakantiehuisje van deze bescheiden Emir. Badkamer: 250 vierkante meter. Keuken: 1.000 vierkante meter.

De Emir van Qatar is van plan een paleis te bouwen op een van de zes Griekse eilanden die hij onlangs heeft gekocht voor een koopje: €8,5 miljoen euro. Tot zover niets spetterends. Echter, Emir Sheikh Hamad bin Khalifa al Thani heeft een bureaucratische uitdaging: Waar in Griekenland een huis maximaal 250 vierkante meters mag innemen (ongeacht de grootte van het stuk land), zal de badkamer van onze hardwerkende Emir een omvang hebben van 250 vierkante meters en zijn keuken 1000 vierkante meters. Waarom? “Hoe anders moet ik mijn gasten te eten geven?”, aldus de Emir.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!