Voorpagina

Bedreigd na anti-PVV standpunt

CDA-Europarlementariër Ria Oomen wordt bedreigd sinds zij stelling heeft genomen tegen het PVV-meldpunt voor Midden- en Oost-Europeanen. Oomen zei dat maandag tegen het Poolse tv-station Polsat.

CDA-Europarlementariër Ria Oomen - ANP

bron: NOS

Tegen NOS-correspondent Tijn Sadee zegt Oomen vandaag dat het ‘pijnlijk’ is. Ze laat desgevraagd weten dat zij “bij herhaling” is bedreigd en dat ze “liever geen commentaar meer” geeft. Oomen heeft aangifte gedaan.

Brand

Oomen nam het een paar weken geleden op voor Oost-Europeanen die zich het slachtoffer voelen van het omstreden meldpunt. Ze deed dat op het internetmeldpunt zelf. Er zou sindsdien onder meer brand zijn gesticht bij haar woning. Oomen zelf spreekt dat tegen.

Vanochtend ontstond er in Brussel commotie op een persconferentie van premier Rutte. Die werd door een Poolse journalist ondervraagd over vermeende anti-Poolse incidenten in Nederland. De journalist verwees onder meer naar de brand bij Oomen.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!