Voorpagina

Bekeerde oud-PVV’er gaat pro-islam film maken

De oud-PVV’er en inmiddels tot de islam bekeerde Arnoud van Doorn gaat een pro-islam maken. In de Saudi Gazette liet hij weten dat hij spijt heeft van zijn verleden, onder andere over zijn medewerking aan de tamelijk mislukte en esthetisch tenenkrommende Fitna. Hij gaat dat proberen te herstellen door een positieve boodschap over de islam en Profeet te verspreiden. Het is nog niet duidelijk wanneer de film uitkomt, en door wie deze gefinancierd wordt.

Sheikh Abdulrahman Al-Sudais (m) overhandigt een koran aan Van Doorn (l)

Eerder liet Van Doorn in februari via Twitter weten dat hij moslim was geworden. Dat veroorzaakte veel roering in binnen- en buitenland, ook in Saudi-Arabië waar ze hem met open armen ontvingen. Op verschillende foto’s is te zien hoe van Doorn cadeaus in ontvangst neemt, met prominente geleerden spreekt en zelfs mee mocht naaien aan het doek wat rondom de Ka’aba wordt gehangen.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!