Voorpagina

Blokkade Gaza is illegaal

De Israëlische blokkade van de Gazastrook is wel degelijk illegaal. De mensenrechten van de Palestijnen worden op een flagrante manier geschonden. Dat stellen vijf onafhankelijke VN-mensenrechtenrapporteurs in een dinsdag uitgegeven verklaring.

De experts, die aan de VN-Mensenrechtenraad rapporteren, reageren op een ander VN-rapport waarin de commissie-Palmer eerder deze maand constateerde dat de blokkade valt onder het recht van Israël op zelfverdediging. Jeruzalem wil wapenleveranties aan de radicale Hamasbeweging voorkomen.

De vijf experts beschuldigden de commissie onder leiding van de vroegere Nieuw-Zeelandse premier Geoffrey Palmer ervan dat zij om politieke redenen heeft geconcludeerd dat de Israëlische blokkade legaal is.

Lees verder.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!