Voorpagina

Boete langstudeerders uitgesteld

AMSTERDAM – De boete voor langstudeerders wordt een jaar uitgesteld. Dat meldt RTL Nieuws woensdag op basis van Haagse bronnen.

Staatssecretaris Halbe Zijlstra (Onderwijs) zal dat woensdag in een brief aan de Tweede Kamer melden, aldus RTL Nieuws.

Het met een jaar uitstellen van het verhoogde collegegeld voor studenten die meer dan een jaar langer over hun studie doen, was een voorstel van de SGP. Het kabinet is van die partij afhankelijk voor een meerderheid in de Eerste Kamer.

Volgens de partij zijn met het uitstellen van de boete naar collegejaar 2012/2013 vrijwel alle studenten geholpen die feitelijk niet meer in staat zijn om de opgelopen achterstand in te halen.

Staatssecretaris Halbe Zijlstra (Hoger Onderwijs) wilde vanaf komend collegejaar al iedere langstudeerder 3000 euro laten betalen bovenop het reguliere collegegeld. De wet gold wat hem betreft ook voor studenten die al een achterstand hebben opgelopen.

Lees Verder

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!