Voorpagina

Brabantse moslims dreigen met ‘schapenboycot’ tijdens offerfeest

Honderden Brabantse moslims zullen dit jaar geen schapenvlees eten tijdens het offerfeest. Dit meldt Omroep Brabant vandaag op haar website.  De moslims protesteren hiermee tegen de hoge kosten, die veehandelaren vragen voor schapen tijdens de periode van dit feest. Volgens verschillende moskee-besturen in Brabant is de prijs voor het slachten van een schaap in aanloop naar het offerfeest honderd euro duurder dan normaal.

De bestuurders van  moskeeën zeggen dat een schaap normaliter 150 euro kost, maar dat ze rond 15 oktober 250 euro moeten neertellen. De Arrahmanmoskee uit Den Bosch, de Bilalmoskee uit Oss, De Helmondse Al Fadjr en de Grote Moskee plus een aantal moskeeën uit Boxtel en Zaltbommel hebben daarom een schapenboycot aangekondigd. Vandaag, tijdens het middaggebed maken de moskeeën deze boycot officieel bekend.

 

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!