Voorpagina

Brit dreigt met aanval tegen moslims ‘Oslo-stijl’

‘Geef me een geweer en ik maak jullie allemaal van kant in ‘Oslo-stijl’  Dit plaatste de 29-jarige Kenny Holden op Facebook en poseerde met een oorlogswapen in zijn hand.

Bron: http://www.hln.be

Een Brit is opgepakt na het dreigen met een aanval op moslims in ‘Oslo-stijl’. Kenny Holden uitte zijn dreigement op Facebook en poseerde met een oorlogswapen in de hand.

‘Geef me een geweer en ik maak jullie allemaal van kant in ‘Oslo-stijl’ luidde een deel van zijn statusupdate, daarbij refererend aan de raid van extremist en massamoordernaar Anders Behring Breivik die op 22 juli van vorig jaar 69 jongeren vermoordde op het eiland Utøya.

De Brit werd opgepakt op verdenking van een inbreuk tegen de racismewetgeving. De politie spit de zaak verder uit.

Intussen claimt EDLNews, een webiste van de ‘Englisch Defence League’ dat Holden lid is van de beweging. De EDL is een extreemrechtse en anti-islamitische organisatie. De beweging wil naar eigen zeggen een tegengewicht bieden voor de verspreiding van de islam, de shariawetgeving en het islamitische extremisme in Groot-Brittannië.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!