Voorpagina

Cameron: Islam & democratie niet onverenigbaar

Britse premier David Cameron heeft gezegd dat de moslims in Groot-Brittannië trots moeten zijn op hun geloof, en benadrukte dat de Arabische lente bewezen heeft dat democratie en islam niet onverenigbaar zijn.

Op een receptie, die hij hostte tijdens Eidul Azha (Offerfeest) op 10 Downing Street, zei Cameron dat er overeenkomsten in de islam en het christendom zijn, en verwierp het idee dat het Westen in oorlog was met de islam.

De Britse premier prees ook de daily Jang voor zijn “vitale” rol in het bedienen van de Britse samenleving. Hij vertelde journalisten van de Jang Group of Newspapers dat hij hun bijdrage op prijs stelt voor het creëren van een samenhangend, multiculturele, tolerante en geassimileerd Britse samenleving.

Lees verder.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!