Voorpagina

Maak kennis met het Christenterrorisme in de Verenigde Staten

De aanslag van Boston was een gruwelijke misdaad die zwaar veroordeeld moet worden. Niets kan dergelijke wandaden verantwoorden. Geen enkel motief kan dit goedpraten.

Er is echter iets fundamenteel mis met de manier waarop Amerikaanse media met dit soort misdaden omgaat. Aanslagen zoals de marathon van Boston worden aangeklaagd als ‘moslimterrorisme’. Dat het om terrorisme gaat leidt geen twijfel. Deze wandaad is echter even representatief voor de gemiddelde moslim als de moord op drie Joden door een blanke supremacist enkele dagen geleden dat is voor de gemiddelde christelijke gelovige in de VS.

Lees verder op DeWereldMorgen

photo credit: Dunechaser via photopin cc

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!