Voorpagina

Cristiano Ronaldo laat voetbalschoenen veilen voor Gaza

Sterspeler Cristiano Ronaldo heeft geld gedoneerd aan Palestijnse kinderen in Gaza. De sterspeler heeft zijn voetbalschoenen in een publieke veiling verkocht voor 2400 euro. Met dat bedrag wordt een school in Gaza gefinancierd. Eerder circuleerde er berichten dat hij zijn Gouden Schoen, die een waarde heeft van 1,5 miljoen euro, zou hebben geveild. Dat blijkt niet het geval te zijn. Los van de hoogte van het bedrag is het voor de Palestijnen enorm belangrijk dat personen met de status als die van Ronaldo hun morele steun uitspreken.

Dat Real Madrid speler Cristiano Ronaldo de Palestijnse zaak een warm hart toedraagt is overigens geen publiek geheim. Eerder werd de voetballer al gefotografeerd in een keffiyeh, de kenmerkende Palestijnse sjaal.

goal.com: Real Madrid’s Cristiano Ronaldo donates 2,400 euros to Palestinian children

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!