Voorpagina

Crowdfundactie Koran voor kinderen

Help mee om de allereerste Nederlandstalige koranuitleg voor kinderen mogelijk te maken! In dit prachtig geïllustreerde boek maken kinderen vanaf 12 jaar speels en creatief kennis met de verhalen over de grote profeten en de betekenis van korte soera’s.

De Koran, uitleg voor kinderen  is bestemd voor thuisgebruik, voor gebruik in de moskee en voor kinderen van de basisschool. Het verschijnt als eerste deel in een serie van vier delen. Met uw donatie helpt u om het hele project op te starten.

Als kind vragen stellen aan de Koran is spannend en leuk!  Voor ouders schept het een band met het kind om samen de Koran te ontdekken. Het kind kan zelf vragen stellen, en krijgt ook vragen terug:

•  Wie of wat is Allah? Waarom hebben we een Koran gekregen?
•  Wat heb jij over jezelf ontdekt?
•  Wat is een goed mens? Zo iemand als jij?

Net als alle andere kinderen, lijken moslimkinderen vaak op mini-volwassenen met een volle agenda om maar niets te missen en goed te presteren. Moslimouders verwachten vaak dat vanuit de Koran een zekerheidsgeloof wordt aangeboden aan het kind, vol duidelijke regels en pasklare antwoorden.

Toch blijkt het waardevoller voor een kind om zelf te ontdekken waar het naar zoekt. Een zelf ontdekt antwoord blijft nu eenmaal beter hangen dan iets wat van buiten af wordt opgelegd. In de Nederlandse cultuur zien leerkrachten daarom een vrij gesprek met het kind als een betere voorbereiding op de veelkleurige samenleving.

Ook voor kinderen in het niet-islamitisch onderwijs én hun ouders is deze kennismaking met de Koran een uniek en verrassend leesavontuur, vergelijkbaar met de klassieke kinderbijbel.

Voor meer informatie en mogelijkheden tot hete steunen van de crowdfundactie kunt u de actiepagina bezoeken.

Volg Wij Blijven Hier! ook op Twitter 

3 Reacties op Crowdfundactie Koran voor kinderen

  1. De Koran is niet te herschrijven, alleen als je Arabisch kan lezen ,kan je de Koran goed interpreteren.

  2. avatar Lange lange says:

    Wat een dooddoener Yvonne. Dan kunnen we wel stoppen met alles en allemaal arabisch gaan leren. Eerder heeft het geen zin om iets aan releigie te gaan doen. Ze proberen de koran niet te herschrijven maar uit te leggen in een taal en woordkeuze die een kind wel begrijpt. Dat is meer dan er nu gebeurt. Als ze dit artikel in het arabisch hadden geschreven dan waren er denk ik wienig reacties geweest. Be positive.

  3. avatar Muallem says:

    Mooi initiatief! Kan ik iets betekenen bij de totstandkoming, naast de donatie? Ik hoor het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.