Voorpagina

Crowdfundactie Koran voor kinderen

Help mee om de allereerste Nederlandstalige koranuitleg voor kinderen mogelijk te maken! In dit prachtig geïllustreerde boek maken kinderen vanaf 12 jaar speels en creatief kennis met de verhalen over de grote profeten en de betekenis van korte soera’s.

De Koran, uitleg voor kinderen  is bestemd voor thuisgebruik, voor gebruik in de moskee en voor kinderen van de basisschool. Het verschijnt als eerste deel in een serie van vier delen. Met uw donatie helpt u om het hele project op te starten.

Als kind vragen stellen aan de Koran is spannend en leuk!  Voor ouders schept het een band met het kind om samen de Koran te ontdekken. Het kind kan zelf vragen stellen, en krijgt ook vragen terug:

•  Wie of wat is Allah? Waarom hebben we een Koran gekregen?
•  Wat heb jij over jezelf ontdekt?
•  Wat is een goed mens? Zo iemand als jij?

Net als alle andere kinderen, lijken moslimkinderen vaak op mini-volwassenen met een volle agenda om maar niets te missen en goed te presteren. Moslimouders verwachten vaak dat vanuit de Koran een zekerheidsgeloof wordt aangeboden aan het kind, vol duidelijke regels en pasklare antwoorden.

Toch blijkt het waardevoller voor een kind om zelf te ontdekken waar het naar zoekt. Een zelf ontdekt antwoord blijft nu eenmaal beter hangen dan iets wat van buiten af wordt opgelegd. In de Nederlandse cultuur zien leerkrachten daarom een vrij gesprek met het kind als een betere voorbereiding op de veelkleurige samenleving.

Ook voor kinderen in het niet-islamitisch onderwijs én hun ouders is deze kennismaking met de Koran een uniek en verrassend leesavontuur, vergelijkbaar met de klassieke kinderbijbel.

Voor meer informatie en mogelijkheden tot hete steunen van de crowdfundactie kunt u de actiepagina bezoeken.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie