Voorpagina

Daar gaan we weer: Israël schendt wapenstilstand

Twee dagen na de ‘erkenning’ van de staat Palestina heeft Israël Gaza weer onder vuur genomen. Er zouden vier Palestijnen gewond zijn geraakt door raketaanvallen, waarvan twee zwaargewond. Gisteren maakte Israël al bekend dat het 3000 extra huizen gaat bouwen op bezet grondgebied.

Op 21 november was er een wapenstilstand afgesproken. Dat Israël zich daar niet zo veel van aantrekt, blijkt maar weer. Eerder op de dag werden 14 Palestijnse vissers opgepakt door de Israëlische marine.

Israël kondigde al aan dat de erkenning van Palestina de situatie alleen maar zou verslechteren. Ook de Amerikaanse VN-afgevaardigde Susan Rice verklaarde eerder: “zij zullen morgenochtend wakker worden en merken dat er weinig is veranderd, behalve dat de kans op een vreedzame oplossing is afgenomen.” Ook minister Timmermans (PvdA) deelt die mening.

Een zichzelf waarmakende voorspelling?

Bron: RT-  Israel strikes Gaza violating ceasefire – reports

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!