Voorpagina

De tien meest vervuilde steden

Door luchtverontreiniging sterven jaarlijks meer dan twee miljoen mensen wereldwijd. Iran, Mongolië, India en Pakistan zijn prominent aanwezig in de top-10 van steden waar de lucht het viest is. Dat blijkt uit een studie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) die deze week verscheen.

De Iraanse stad Ahwaz valt de bedenkelijke eer te beurt om de meest vervuilde stad ter wereld te zijn. De hoeveelheid fijnstof in de lucht is hier meer dan achttien keer zo groot als de door de WHO gehanteerde norm. Belangrijkste vervuilers zijn de grote staalfabriek en de olie- en gasindustrie aan de rand van het woestijnstadje en de slechte kwaliteit brandstof waarop de automobilisten rijden.

Lees verder.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!