Voorpagina

Demonstratie tegen Gaza-aanval

Op de Dam in Amsterdam hebben ongeveer 300 mensen gedemonstreerd tegen de Israëlische aanvallen op de Gazastrook. Ze willen daarmee solidariteit tonen met de Palestijnen.

Bron: www.nos.nl & www.parool.nl

Het protest begon met een oorverdovend geluid van een bombardement. ‘Dit is zoals het nu in Gaza klinkt en daarom staan wij hier op de Dam, symbolisch bij het Nationale Monument, voor de vrijheid die wij hebben en de Palestijnen wordt onthouden,’ stelde Wim Lankamp, voorzitter van de organisatie.

Jaap Hamburger van Een Ander Joods Geluid speechte even later: ‘Oorlog kan op geen enkele wijze een oplossing bieden voor het onderliggende probleem, namelijk dat er nog steeds geen eigen zelfstandige staat is, dat Israël nog steeds geen zelfstandige Palestijnse staat toelaat.’

De demonstranten droegen Palestijnse vlaggen en spandoeken met teksten als ‘Stop de aanval op Gaza’ en ‘Vrijheid voor Palestina’. Er werden ook toespraken gehouden door onder meer voormalig SP-senator Anja Meulenbelt oud-GroenLinks-Kamerlid Mohammed Rabbae.

Het protest is georganiseerd door het Palestina Komitee. De organisatie kondigde meer demonstraties aan. Ook in andere Europese steden waren er demonstraties tegen de Israëlische aanvallen op de Gazastrook. Onder meer in Parijs en Londen waren honderden mensen op de been.

Voor de volledige artikelen klik: www.nos.nl www.parool.nl

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!