Voorpagina

Dilemma voor islamitische atleten

Bron: www.nos.nl

Voor islamitische atleten worden het bijzondere Olympische Spelen. Voor het eerst sinds dertig jaar valt de islamitische vastenmaand, de ramadan, samen met het grote sportevenement. Tijdens de ramadan mogen moslims niet eten en drinken van zonsopgang tot zonsondergang.

Een groot dilemma voor islamitische sporters: een botsing tussen het vervullen van de religieuze plicht en de kans om op de Olympische Spelen te schitteren. Ongeveer 3.000 atleten moeten een keuze maken: wel of niet vasten. In totaal doen ongeveer 14.000 atleten mee aan de Olympische Spelen.

Spelers van het Marokkaanse olympisch voetbalteam.

Marokkaans voetbalelftal

De voetballers van het Marokkaans elftal hebben ook te maken met deze lastige keuze. Zij bereiden zich momenteel voor in Hoenderloo.

Marokko is één van de zestien landen die zich hebben geplaatst voor het voetbaltoernooi van de Olympische Spelen. Marokko zit in de poule met Honduras, Japan en Spanje. Aan het voetbaltoernooi van de Spelen mogen alleen spelers van 23 jaar (of jonger) meedoen, aangevuld met drie oudere dispensatiespelers. In de selectie is plaats voor achttien spelers.

Het Marokkaans elftal heeft een groot Nederlands aandeel. Opvallend is dat de Franse Marokkanen eten, terwijl de Nederlandse Marokkanen vasten. Aanvaller Amrabat is ervan overtuigd dat hij met vasten een topprestatie kan blijven leveren. “Ik doe het al jaren op het hoogste niveau.”

Klik hier voor het volledige artikel.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!