Voorpagina

Doc Jazz in Palestina

Het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid deed een oproep ten behoeve van gewonde Palestijnen, waarop de chirurg dr. Tariq Shadid, ook wel bekend als Doc Jazz, vanuit zijn woonplaats de Emiraten naar Palestina afreisde. De charitatieve organisatie PCRF (Palestine Children’s Relief Fund) coördineerde zijn missie.

“De oproep kwam rechtstreeks bij mij terecht. Ik wilde meteen gaan, maar moest uiteraard even wachten tot papierwerk in orde was en ik op mijn werk alles had geregeld.”

“Ik ben zeer trots op hoe mijn volk al decennia lang het hoofd biedt aan onderdrukking, verdrijving, landdiefstal en racisme. Ik ben blij dat ik via mijn beroep een bescheiden bijdrage kan leveren. Zij die onze wrede onderdrukkers voor hun misdaden belonen door hen te steunen en tot hun gesprekspartners te maken, hebben daar geen enkel excuus voor. Ze moeten zich tot op hun botten hiervoor schamen.”

Dr. Tariq Shadid is via zijn page Doc Jazz te volgen en schrijft ook voor Wijblijvenhier.nl. Het beste toegewenst, bless!

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie