Voorpagina

Docu ‘The Life of Muhammad’ op tv

Het Leven van Mohammed (The Life of Muhammad) is een uitvoerige en historisch onderbouwde driedelige BBC-serie, die nu door de NTR in Nederland wordt uitgezonden.

Presentator Rageh Omaar reist in de voetsporen van de stichter van de islam en vertelt het verhaal van zijn leven. Het is tegelijkertijd het verhaal van het ontstaan van één van de grootste religies ter wereld. De serie werd vorig jaar door de BBC uitgezonden en zorgde nog vóór uitzending voor ophef. De Iraanse regering protesteerde fel tegen de uitzendingen, omdat ze zouden zijn bedoeld om de islam te besmeuren. Dat is zeker niet het geval, hoewel controversiële onderwerpen niet worden geschuwd.

Dit is een programma uitgezonden door de NTR in opdracht van de NPO in het kader van de moslimzendtijd.

De eerstvolgende uitzending

De onderzoeker
Nederland 2, Zaterdag 21 Jan 2012, 12:00 – 13:00,

Over het leven van de jonge Mohammed. Zijn geboorte, ontwikkeling en persoonlijke zoektocht staan centraal. Rageh Omaar reist naar de plaatsen waar Mohammed opgroeide tot het moment waarop hij volgens de overlevering de eerste openbaringen ontving die van zo’n grote invloed zouden zijn op zijn verdere leven. Presentatie: Rageh Omaar.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!