Voorpagina

Doneren aan Voedselbank tijdens Ramadan

Bron: www.trouw.nl

De Rotterdamse PvdA-raadsleden Zeki Baran en Tunahan Kuzu roepen dinsdag de islamitische gemeenschap in de Maasstad op om tijdens de ramadan voedsel aan de Voedselbank te doneren.

Ramadan, een maand waarin ook delen centraal staat.

Baran benadrukt de periode van bezinning tijdens de ramadan: ‘Het is gebruikelijk voor moslims gedurende de ramadan voedsel te delen met mensen die het minder hebben. Vandaar onze oproep.’

De Voedselbank verspreidt ongeveer 3500 pakketten per week in Rotterdam. Er zou vooral behoefte zijn aan lang houdbaar voedsel, zoals meel, spaghetti, rijst, blikken soep en jam. ‘Het zou prachtig zijn als de islamitische gemeenschap massaal gehoor geeft aan onze oproep’, aldus Kuzu.

Klik hier voor het artikel op www.trouw.nl

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!